Secrets of Asgard

Secrets of Asgard

At Valhöll's Doors

Study of the Northern tradition involves both the Runes and the myths. They constitute the woods through which wanders a certain spiritual path. As a guide in exploring this landscape of mystery is offered a book and talks at regular intervals.

PERSBERICHT

NewsPosted by Draumskald Thu, July 28, 2011 21:08

LEUVENAAR SCHRIJFT BOEK OVER RUNENMAGIE

Eind juli verscheen het boek Secrets of Asgard: an instruction in esoteric rune wisdom (Mandrake of Oxford, 2011) van de hand van Vincent Ongkowidjojo, een jonge dertiger woonachtig en werkzaam in Leuven.

Het boek vertelt het verhaal over de Runen, maar is geheel esoterisch geöriënteerd. De symboliek van het Oudgermaanse runenalfabet wordt besproken, alsook de oude mythen van het Hoge Noorden. Het boek leidt je in in de mysterietradities van de Oude Germanen, de diepte-psychologische betekenis van de runentekens en van de verschillende Noorse goden. Ondanks een eerste theoretisch, bijna academisch, deel van het boek bevat het tweede deel aanwijzingen rond het maken van runen, amuletten, toverspreuken, en het orakelen met runen.

De auteur studeerde assyriologie aan de KULeuven, maar koos nadien voor de rijke cultuur van het Oude Scandinavië, de Vikingen en de Oude Germanen. Hij is een leerling van Freya Aswynn en schreef eerder het boekje Runen in de Noordse traditie (Ankh-Hermes, 2007). Zijn sterke punt is dat hij Oosterse en Westerse filosofie met elkaar verzoent. Hij praktiseert taichi.

Op donderdag 15 september stelt Vincent het boek voor. De voorstelling gaat door om 20u in Boekhandel Johannes, Alfons Smetsplein 10, in Leuven.

Vincent Ongkowidjojo