Secrets of Asgard

Secrets of Asgard

At Valhöll's Doors

Study of the Northern tradition involves both the Runes and the myths. They constitute the woods through which wanders a certain spiritual path. As a guide in exploring this landscape of mystery is offered a book and talks at regular intervals.

PERSBERICHT

NewsPosted by Draumskald Thu, July 28, 2011 21:08

LEUVENAAR SCHRIJFT BOEK OVER RUNENMAGIE

Eind juli verscheen het boek Secrets of Asgard: an instruction in esoteric rune wisdom (Mandrake of Oxford, 2011) van de hand van Vincent Ongkowidjojo, een jonge dertiger woonachtig en werkzaam in Leuven.

Het boek vertelt het verhaal over de Runen, maar is geheel esoterisch geöriënteerd. De symboliek van het Oudgermaanse runenalfabet wordt besproken, alsook de oude mythen van het Hoge Noorden. Het boek leidt je in in de mysterietradities van de Oude Germanen, de diepte-psychologische betekenis van de runentekens en van de verschillende Noorse goden. Ondanks een eerste theoretisch, bijna academisch, deel van het boek bevat het tweede deel aanwijzingen rond het maken van runen, amuletten, toverspreuken, en het orakelen met runen.

De auteur studeerde assyriologie aan de KULeuven, maar koos nadien voor de rijke cultuur van het Oude Scandinavië, de Vikingen en de Oude Germanen. Hij is een leerling van Freya Aswynn en schreef eerder het boekje Runen in de Noordse traditie (Ankh-Hermes, 2007). Zijn sterke punt is dat hij Oosterse en Westerse filosofie met elkaar verzoent. Hij praktiseert taichi.

Op donderdag 15 september stelt Vincent het boek voor. De voorstelling gaat door om 20u in Boekhandel Johannes, Alfons Smetsplein 10, in Leuven.

Vincent Ongkowidjojo


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Draumskald Thu, September 15, 2011 21:20

De voorstelling zal daarentegen plaatsvinden op maandag 31 oktober om 16 uur in Standaard Boekhandel Leuven, Naamsestraat.

Achteraf kan er samen met de auteur gedineerd worden, inschrijven nodig.

Vincent

Posted by Draumskald Wed, September 14, 2011 21:10

De voorstelling gaat niet door op donderdag 15 september wegens organisatorische problemen. Wellicht vindt het alsnog plaats in het laatste weekend van oktober. Wellicht ook op een andere plaats.

Meer info volgt.

Vincent